Ontwerp: Sjors Kampen / Groninger Archieven
Evenement
Tocht
Plaatsnaam
Groningen
Organisatie
De Verhalen van Groningen
Datum
1 oktober 2020
Aanvang

Alles is anders dit jaar. Zo ook de Dag van de Groninger Geschiedenis. De activiteiten worden nu verspreid over de maand oktober. En over verschillende locaties. Ook wordt digitaal te werk gegaan. Bijvoorbeeld met de Verhalenroutes van De Verhalen van Groningen en de Groninger Archieven.


Het programma van de Maand van de Groninger Geschiedenis krijgt vorm. De diversiteit in de programmering blijft. Zo zijn er flitslezingen, wandelingen in de provincie en verschillende kinderactiviteiten. Met filmpjes is er aandacht voor de schatten in de depots van de Groninger Archieven.

Oost/West
We ontmoeten elkaar tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis zowel digitaal als fysiek. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om er bij te zijn. De ontmoetingen vinden plaats in de stad Groningen, maar ook in de provincie. Het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis is Oost/West. Een thema dat uitnodigt de hele wereld over te gaan, of juist dichtbij huis te blijven: Oost west, thuis best?!

Digitaal Verhalencafé en twee nieuwe verhalenroutes
De Verhalen van Groningen en de Groninger Archieven organiseren in het kader van 75 jaar Vrijheid Groningen en het Maand van de Groninger Geschiedenis-thema Oost/West een ‘Digitaal Verhalencafé’. De partijen zoeken verhalen over twee thema’s uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw:

  1. verhalen van of over mensen die uit Nederlands-Indië naar Nederland migreerden
  2. verhalen over de Gronings-Duitse grens in de naoorlogse jaren.

De ingestuurde verhalen vormen de input voor twee verhalenroutes door Groningen, die tijdens de Maand van de Geschiedenis gratis te downloaden zullen zijn via de websites van de Groninger Archieven en De Verhalen van Groningen.

Copyrights: 75 jaar vrijheid in Groningen 2020
closearrow-circle-o-downbars